Охоронцям Медведчука підготували підозри через напад на журналістів

Охоронцям Медведчука підготували підозри через напад на журналістів

Укрінформ
Парламентський комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на засіданні заслухав проміжні результати розслідування щодо нападу охоронців лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука на журналістів.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”, що разом із телеканалом “UA:Перший” створює програму “Схеми”. Знімальна група цього проекту постраждала від нападу охоронців Медведчука 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту «Київ».

«Нами були проведені необхідні слідчі дії, опрацьоване відео. Ми направили чотири підозри в прокуратуру. Одну з них погодили. Щодо трьох інших прокуратура визначається, яким об’ємом доказів буде доводитися вина осіб, яких ми вважаємо підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого статтею про «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів». Зараз визначаємося, що була група осіб, які перешкоджали. Бо там один як старший між ними керував діями інших», – розповів заступник начальника головного слідчого управління Нацполіції Руслан Дударець.

Читайте також: НСЖУ: цьогоріч зафіксували 85 випадків фізичної агресії щодо журналістів

Перший заступник керівника Київської місцевої прокуратури №9 Євген Малий під час засідання повідомив, що матеріали розслідування передадуть до суду, ймовірно, у січні 2018 року.

Увечері 7 листопада біля VIP-терміналу аеропорту «Київ» поблизу Жулян, коли туди прилетів приватний борт лідера організації «Український вибір» Віктора Медведчука, його охоронці скоїли напад на знімальну групу програми журналістських розслідувань «Схеми», яка перебувала там з метою зафіксувати прямі перельоти Медведчука до Росії.

Національна спілка журналістів України засудила напад на журналістів, Нацполіція відкрила кримінальне провадження, а її очільник Князєв пообіцяв провести службове розслідування щодо бездіяльності поліцейських.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-