Російський омбудсмен відвідав Сенцова в колонії “Білий ведмідь”

Російський омбудсмен відвідав Сенцова в колонії “Білий ведмідь”

Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі Анатолій Сак розповів подробиці про відвідування українського кінорежисера Олега Сенцова в колонії №8 в заполярному місті Лабитнангі в жовтні нинішнього року.

Він надіслав відповідь на відповідний запит кореспондента Укрінформу.

«19 жовтня 2017 року в рамках проведення Громадської Ради при УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому АО відбулася зустріч із громадянином Сенцовим О.Г., який відбуває покарання. Зустріч проходила за участі Уповноваженого з прав людини в Ямало-Ненецькому АО А.І. Сака, голови Громадської наглядової комісії в Ямало-Ненецькому АО Д.Б. Гонтаря, співробітника УФСВП Росії по Ямало-Ненецькому АО Ю.Н.Руденка, який курирує питання прав людини в місцях відбуття покарання», - пише Сак.

Він також повідомив, що під час відвідування Сенцова запитали про скарги, на що він відповів, що таких не має, і заповнив відповідну анкету, також надіслану Укрінформу.

Читайте також: Лутковська хоче відвідати українських політв'язнів у РФ

Зокрема, в анкеті Сенцов на запитання «Чи є претензії до адміністрації в частині забезпечення права на листування?», відповів негативно. Раніше російський правозахисник з Челябінська Тетяна Щур повідомляла, що правозахисники звернулися до прокуратури РФ, Федеральної служби виконання покарань і «Пошти Росії» зі скаргою на невидачу політв'язневі посилок.

Щур прокоментувала це протиріччя так: «Звісно ж, це, як мінімум, недолік анкети. А може, й навмисне лукавство. Зрозуміло, «листування» і «посилки» не одне й те саме. І відсутність скарг на «забезпечення права на листування» не суперечить скаргам на неналежну, несвоєчасну видачу посилок».

Як відомо, російський суд в серпні 2015 року засудив Олега Сенцова до 20 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням в організації терактів в окупованому Криму. Український режисер не визнав своєї провини. Правозахисний центр «Меморіал» визнав його політичним в'язнем. У жовтні ц.р. Сенцова етапували до виправної колонії суворого режиму №8 в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-