Луценко назвав заяви Ситника щодо ФБР маніпуляцією

Луценко назвав заяви Ситника щодо ФБР маніпуляцією

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко назвав маніпуляцією заяви директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника щодо співпраці з ФБР, зроблені ним під час відрядження до США.

Про це керівник ГПУ заявив під час виступу у Верховній Раді, повідомляє Укрінформ.

"Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник розгорнув цілу кампанію для дискредитації генерального прокурора та всіх правоохоронних органів України. Він заявляє, що я кинув каміння спочатку в спину, а потім в обличчя ФБР, заявляю, що їх діяльність на території України незаконна. Все це маніпуляції із словами", - сказав він.

За словами Луценка, Федеральне бюро розслідування США співпрацює з українськими правоохоронцями лише в рамках надання правової допомоги, який передбачає обмін інформацією, надання експертних висновків тощо. Водночас операції на території України будь-якого правоохоронного органу іншої країни законодавством не передбачені.

"Про це заявили і у ФБР, що не проводять операції. І я щасливий від того. А від того, що говорить, можливо, незважено підбираючи слова, пан Ситник, можу допустити, що помилився в словах, але навіщо організовувати у США цілу кампанію за самим ним же запущеною дезінформацією - для мене незрозуміло", - наголосив керівник ГПУ.

На думку генпрокурора, заяви Ситника можуть свідчити, що "молодий керівник молодого підрозділу не впорався із дотриманням чинного законодавства". У цьому зв'язку він закликав директора НАБУ до співпраці.

Як відомо, директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, перебуваючи на Глобальному форумі з повернення активів у Вашингтоні, прокоментував слова генпрокурора щодо співпраці антикорупційних органів України із Федеральним бюро розслідувань США.

Наприкінці минулого тижня під час виступу на одному з телеканалів генпрокурор Юрій Луценко назвав антикорупційних агентів під прикриттям "нелегальними", а також обурився, що спецоперація з виявлення корупції в Державній міграційній службі була спільною роботою НАБУ й Федерального бюро розслідувань США.

У цьому зв'язку Ситник заявив, що "нашим колегам із ФБР просто на рівному місці жбурнули камінь", і зазначив, що співпраця антикорупційних органів із ФБР відповідає нормам законодавства двох країн і міжнародного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-