Турчинов привітав українських військових з професійним святом

Турчинов привітав українських військових з професійним святом

Укрінформ
Сто років тому, у 1917-му році, було створено Збройні Сили Української Народної Республіки, проте розбрат в країні став одним із чинників того, що наша країна втратила тоді незалежність і свою армію.

Зробити висновки з історії закликав у своєму вітанні з нагоди Дня Збройних Сил України секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"У цьому році українським Збройним Силам виповнилось 100 років. Саме 100 років тому, у 1917-му році, було створено Збройні Сили Української Народної Республіки, але розбрат в країні, відсутність єдиної військової вертикалі, нерозуміння важливості захисту країни призвело до того, що ми втратили незалежність і власну армію на багато років. Сьогодні ми повинні зробити висновки з історії нашої країни", - зазначив секретар РНБО.

Вітаючи воїнів України з професійним святом, він підкреслив, що їх професія небезпечна, але й дуже шанована, а також одна з найважливіших в державі.

"Ваше свято - це свято всього українського народу, який пишається своїми воїнами! Ваша професія - небезпечна, шанована та одна з найважливіших для безпеки держави. Бути військовим - це покликання. Патріотизм, професіоналізм, незламність, мужність наших воїнів, їх вірність обов'язку стали запорукою перемог. Збройні Сили України готові дати відсіч будь-якій провокації, бойовий досвід України вже вивчають в арміях країн-членів НАТО!", - сказав Турчинов.

Читайте також: Сьогодні - День Збройних Сил України

За його словами, від військових залежать перемога на фронті і спокій у тилу. "І ми системно працюватимемо, щоб кожен офіцер і солдат-контрактник мав гідне забезпечення і затишну домівку для родини", - підкреслив у вітанні секретар РНБО.

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня відзначається День Збройних Сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-