Саакашвілі має підкоритися закону, а не провокувати сутички - Аваков

Саакашвілі має підкоритися закону, а не провокувати сутички - Аваков

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що екс-глава Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі має підкоритися вимогам закону і відповісти на висунуті обвинувачення, а не провокувати сутички.

Про це Аваков написав у Twitter, коментуючи сутички між правоохоронцями та прихильниками Саакашвілі.

"Будь-який конфлікт має лише законний шлях вирішення - поки не буде рішення суду - все те, що відбувається, не знайде рішення. Саакашвілі зобов'язаний підкоритися вимогам закону, пройти законну процедуру і відповісти на висунуті обвинувачення, а не провокувати кров і сутички!", - написав Аваков.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці вранці у вівторок, 5 грудня, провели обшук у квартирі Саакашвілі на вулиці Костьольній, після чого затримали політика. Пізніше прихильники Саакашвілі чинили перешкоди проїзду мікроавтобуса із Саакашвілі і згодом витягнули його із транспортного засобу.

Читайте також: Саакашвілі під Радою вимагає ухвалення закону про імпічмент

За даними СБУ, Саакашвілі затриманий у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їхньої злочинної діяльності).

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що фінансування акцій Саакашвілі здійснював український бізнесмен-утікач Сергій Курченко, який, зокрема, передав для "Руху нових сил" півмільйона доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-