Мартиненко просить суд випустити його за кордон

Мартиненко просить суд випустити його за кордон

Укрінформ
Екс-нардеп Микола Мартиненко просить суд дати йому можливість виїхати за кордон.

Про це стало відомо на засіданні суду, повідомляє Цензор.НЕТ.

“Солом'янський суд Києва прийняв до розгляду клопотання екс-нардепа Миколи Мартиненка про скасування зобов'язання про здачу документів для виїзду за кордон. Адвокат Тетяна Черезова повідомила суду, що Мартиненко повинен представляти Центр Разумкова на міжнародних заходах", - йдеться в повідомленні.

Суд на прохання адвоката долучив до справи документи Центру Разумкова, згідно з якими Мартиненко був головою правління та співзасновником організації. На сьогоднішній день Мартиненко є членом Ради Центру Разумкова.

Крім того, захист передав копії документів, серед яких лист директора Центру Разумкова послу України в США Валерію Чалому від листопада 2017 про склад делегації, стратегічний план розвитку Центру Разумкова на 2017-2019 роки, план заходів Центру.

Крім того, адвокат збирається клопотати про допит у суді виконавчого директора Центру Разумкова.

Читайте також: Справа Мартиненка: про підозру повідомили ще трьом фігурантам

Прокурор Андрій Перов заявив клопотання про те, щоб суд переніс засідання і зобов'язав захист надати йому копії документів для ознайомлення.

З'ясувалося, що 27 листопада адвокати вислали матеріали в Генеральну прокуратуру, але Спеціалізована антикорупційна прокуратура їх ще не отримала. Представник САП зазначив, що захисники, щоб не затягувати час, могли передати документи безпосередньо прокурору САП. "Можливо, вони десь лежать в канцелярії Генпрокуратури", - сказав прокурор Перов.

Суддя Людмила Кизюн зробила перерву в засіданні до 5 грудня – до 11.45. Суд зобов'язав захист надати документальне підтвердження того, що клопотання та матеріали до нього були вручені прокурору.

Як відомо, 20 квітня НАБУ і САП затримали Мартиненка за підозрою у справі про розтрату коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення і подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату.

22 квітня в якості запобіжного заходу суд відпустив його на поруки 15 депутатів парламенту, міністра молоді спорту Ігоря Жданова, міністра освіти Лілії Гриневич, міністра інфраструктури Володимира Омеляна та заступника голови Центральної виборчої комісії Андрія Магери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-