Червоний хрест і ОБСЄ будуть присутні при звільненні заручників

Червоний хрест і ОБСЄ будуть присутні при звільненні заручників

Укрінформ
Член гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську Ірина Геращенко обговорила з керівником офісу Міжнародного комітету Червого Хреста в Україні Аланом Ешліманом процедуру супроводу звільнення заручників з окупованого Донбасу.

Про це Геращенко повідомила у Facebook.

"З керівником офісу МКЧХ в Україні А. Ешліманом обговорили питання супроводу процедури звільнення заручників та ремонт пішоходного мосту в Станиці Луганській", - написала вона.

Геращенко нагадала, що в рамках "нормандського формату" і в мінських групах є домовленість, що представники МКЧХ і СММ ОБСЄ будуть присутні при звільненні і матимуть змогу поспілкуватися з особами, яких звільняють.

Вона запевнила, що українська сторона робить усе, аби до новорічних і різдвяних свят звільнення відбулося.

Читайте також: Ірина Геращенко: Йде робота щодо звільнення заручників, що перебувають у РФ

"Щодня за доручення Президента маю відповідні зустрічі і наради з представниками тих структур і компетентних органів, які долучені до цієї роботи. Працюємо в тісній координації з СБУ та іншими структурами, аби все вдалося. Наступна мінська зустріч, де також обговорюватимуться технічні деталі звільнення і певні нюанси, - 5 грудня. При цьому дату, час, інші деталі - поки що оголошувати зарано", - зазначила Геращенко.

Як повідомляв Укрінформ, Київ очікує на звільнення напередодні Нового року 74 полонених з окупованого Донбасу в обмін на передачу іншій стороні 306 осіб відповідно до існуючих домовленостей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-