Для майже 60% населення першочерговою є антикорупційна реформа

Для майже 60% населення першочерговою є антикорупційна реформа

Опитування
Укрінформ
Майже 60% населення вважають антикорупційну реформу першочерговою в Україні.

Про це йдеться в оприлюднених під час прес-конференції в понеділок результатах дослідження «Реформи в Україні: громадська думка населення», проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 23 жовтня по 5 листопада 2017 року, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

На запитання, які з реформ, на думку респондентів, є першочерговими, 59,5% опитаних висловилися за проведення антикорупційної реформи. Далі за рівнем значущості, на думку респондентів, охорона здоров'я - 44,3%, пенсійна реформа та реформа системи соціального захисту - 35,8%, реформа органів правопорядку (судів, прокуратури, міліції) - 33,8%, люстрація чиновників (перевірки та можливі звільнення) - 22,2%, реформування армії, зміцнення обороноздатності - 21%. 

Читайте також: Порошенко назвав реформу децентралізації однією з найрезультативніших

У той же час 58,1% респондентів було важко визначити, яка з реформ в Україні здійснюється успішно.

Водночас, як зазначається в дослідженні, 9,1% визнали успішною пенсійну реформу, 5% - освітню реформу та 5% - реформування армії.

Було опитано 1614 респондентів віком від 18 в усіх регіонах України, за винятком АР Крим і окупованих територій Донецької та Луганської областей. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-