Затуліна судитимуть заочно - прокуратурі дозволили спецрозслідування

Затуліна судитимуть заочно - прокуратурі дозволили спецрозслідування

Укрінформ
Головна військова прокуратура отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо першого заступника голови комітету Держдуми РФ у справах СНД та директора Інституту держав СНД Костянтина Затуліна.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

"Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 01.12.2017 задоволено клопотання прокурора та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування. Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт стосовно К. Затуліна буде переданий до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження)", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: InformNapalm пов’язує антиукраїнський "сплеск" у Польщі із Затуліним

Як нагадали у ГПУ, Головна військова прокуратура ГПУ здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 20.10.2015 за підозрою першого заступника голови комітету Державної Думи Російської Федерації у справах СНД та директора Інституту держав СНД Костянтина Затуліна у вчиненні в період лютого - березня 2014 року кримінальних правопорушень, пов'язаних із посяганням на територіальну цілісність і недоторканність України, плануванням, підготовкою, розв'язуванням та веденням агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

Затуліна 12 вересня поточного року оголошено в державний розшук, а 26 вересня слідчий суддя надав дозвіл на його затримання та доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Рішенням слідчого судді від 30 вересня 2016 р. отримано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування стосовно іншого підозрюваного в цьому ж провадженні – радника президента РФ Сергія Глазьєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-