Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Міжнародний день людей з інвалідністю в Україні перетворюється на фарс

Міжнародний день людей з інвалідністю в Україні перетворюється на фарс

Блоги
Укрінформ
Сьогодні я і мої друзі вирішили разом проїхати ходою столичними вулицями і ще раз нагадати про себе: МИ Є!

3 грудня – Міжнародний день людей з інвалідністю. Це значить, що десь у світі уряди держав та чиновники аналізують та звітуватимуть перед громадою щодо того, що вони з робили для покращення якості життя людей з інвалідністю в громаді. 

У нас же це все скоріше перетвориться, як завжди, на фарс – збиратимуть людей з інвалідністю та «святкуватимуть», зовсім не розуміючи, що це ніяке не свято. 

Дітям цукерки, комусь памперси та продуктові набори, може комусь недолугі коляски або просто привітання. В школах розкажуть як «інвалідам» важко живеться… 

Все це буде супроводжуватись зухвалими фото чиновників та обіцянками, поряд з критикою що ніхто нічого не робить. Телевізійники покажуть особливо гострі сюжети як все погано, або навпаки про силу духу і приклад для інших. Інші будуть критикувати певних осіб, не розуміючи особливості роботи наших законотворчих і виконавчих органів.

Але, між тим, мені все одно дуже приємно спостерігати як наше суспільство все ж таки потроху змінюється, що є люди, які змінюються самі і змінюють своє оточення у відношенні до людей з інвалідністю. Що є люди, які шукають нові шляхи покращення іміджу людей з інвалідністю...

Олег Іваненко,  приватний нотаріус

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-