Гройсман розповів про позитивні зміни у системі соцзахисту людей з інвалідністю

Гройсман розповів про позитивні зміни у системі соцзахисту людей з інвалідністю

Укрінформ
В українській системі соціального захисту людей з інвалідністю відбувся цілий ряд позитивних зрушень.

Про це з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, повідомляє Урядовий портал

"В українській системі соціального захисту людей з інвалідністю відбувся цілий ряд позитивних зрушень. Розроблено та удосконалено значну кількість нормативно-правових актів, спрямованих на інтеграцію таких людей до активного суспільного життя. Основними напрямами діяльності уряду, зокрема, є забезпечення участі осіб з інвалідністю у політичному і суспільному житті; створення безбар'єрного середовища для осіб з інвалідністю, що передбачає не лише доступність архітектурного середовища чи транспортної інфраструктури, а й забезпечення доступу осіб з інвалідністю до інформації та зв'язку; створення умов для працевлаштування осіб з інвалідністю шляхом квотування робочих місць для таких осіб; підвищення якості та рівня доступності соціальних послуг; запровадження моделі комплексної реабілітації осіб з інвалідністю, у тому числі дітей, які належать до групи ризику щодо отримання інвалідності", - зазначив він.

За словами Гройсмана, з метою забезпечення прав дитини з інвалідністю на виховання в сім'ї реформується система інституційного догляду, запроваджується особистісно-орієнтована модель освіти, яка максимально враховує потреби, інтереси, здібності кожної дитини.

Читайте також: Столична служба зайнятості з початку року знайшла роботу 240 особам з інвалідністю

Прем'єр-міністр побажав людям з інвалідністю "реалізації свого потенціалу і всіх починань, здоров'я, сил".

Міжнародний день людей з інвалідністю, започаткований Генеральною Асамблеєю Організації Об'єднаних Націй, відзначається щороку 3 грудня. Конвенцію про права осіб з інвалідністю Україна взяла на себе цілий ряд зобов'язань щодо формування державної політики з метою  посилення та наближення до стандартів європейських країн соціального захисту осіб з інвалідністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-