Труба: Держбюро розслідувань відстоюватиме право на прослушку і зовнішнє спостереження

Труба: Держбюро розслідувань відстоюватиме право на прослушку і зовнішнє спостереження

Укрінформ
Передбачених у державному бюджеті 650 млн гривень за запуск і функціонування Державного бюро розслідувань не вистачить для повноцінної роботи.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив голова ДБР Роман Труба.

"Якби орган вже діяв, штат був би сформований тощо, сума була б достатньою. Це питання нами опрацьовується і до остаточного прийняття бюджету на 2018 рік ми внесемо свої пропозиції", - зазначив Труба.

Крім поправок до бюджету, з боку ДБР також буде внесено поправки до законів, що регулюють роботу Бюро. Зокрема, це стосується необхідності синхронізації підслідності.

"Складання підслідності кримінальних проваджень, які будуть розслідувати ДБР - відмінності в самому законі та кримінально-процесуальному законодавстві. Внесення змін у закон про оперативно-розшукову діяльність: закон про Державне бюро розслідувань надає такі повноваження, а в законі про оперативно-розшукову діяльність це відсутнє. І, звичайно, найбільші зміни стосуються закону про ДБР", - розповів глава Бюро.

Читайте також: Порошенко вважає, що ГПУ має "підставити плече" Держбюро розслідувань

"Ми будемо ініціювати спрощення процедури набору працівників, оскільки в комісії (яка вибирати керівництво територіальних відділів і департаментів - ред.) залишається дуже багато повноважень. Якщо вона буде вибирати всіх працівників структурних підрозділів, а це близько 100-150 чоловік, то про запуск Бюро в липні ми говорити не зможемо", - додав також він.

Крім того, ДБР буде відстоювати право мати такі інструменти для ведення оперативно-розшукових дій, як прослуховування і зовнішнє спостереження.

"Враховуючи категорію справ, які буде розслідувати Бюро - а це вищі посадові особи - для ефективності і для позитивного результату ці засоби обов'язково мати", - впевнений Роман Труба. При цьому він додає, що СБУ (яка єдина має право на проведення таких дій - ред.) не зобов'язана ділитися своєю матеріально-технічною базою, її потрібно створювати "з використанням новітніх систем".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-