Україна в ООН порадила, як боротися з контрабандою артефактів

Україна в ООН порадила, як боротися з контрабандою артефактів

Укрінформ
Україна запропонувала в Раді Безпеки ООН комплекс конкретних заходів з метою підвищення ефективності боротьби з контрабандою культурних цінностей і артефактів на міжнародному рівні.

З відповідною заявою виступив у четвер на засіданні Радбезу Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко, передає Укрінформ.

"По-перше, потрібне розширення криміналізації злочинів проти культурної спадщини та накладення жорстких покарань за незаконну діяльність з антикваріатом, у тому числі, позбавлення волі та дуже високі штрафи", - запропонував представник України.

Читайте також: Єльченко в Радбезі ООН розповів про рабство і торгівлю людьми на Донбасі

По-друге, за його словами, необхідно зміцнити режими імпорту й експорту, а також відповідних національних інституційних механізмів. "Посилення міжнародної координації між органами правопорядку й митниці також сприятиме ефективному розслідуванню, вилученню та проведенню контрабандних культурних цінностей", - підкреслив глава української місії.

По-третє, продовжив він, для відстеження незаконних артефактів потрібна співпраця між державним і приватним секторами. "Враховуючи активне використання інтернету в кримінальній діяльності, особлива увага має бути приділена моніторингу онлайн-аукціонів", - зауважив Єльченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-