Горбатюк каже, що не все “Межигір’я” наразі перейшло державі

Горбатюк каже, що не все “Межигір’я” наразі перейшло державі

Укрінформ
Керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк спростував повідомлення про остаточне повернення резиденції «Межигір’я» у державну власність.

Про це він розповів Громадському радіо.

Так, за його словами, наразі тільки територія «Межигір’я» належить державі, а розташовані на ній будівлі досі належать компанії «Танталіт» та колишньому президенту Віктору Януковичу. Водночас усі ці будівлі перебувають в арешті у рамках кримінального провадження.

«Рішення стосовно цих будівель може бути прийняте лише за результатами судового розгляду кримінального провадження стосовно колишнього президента, чи тих людей, які допомагали йому у заволодінні Межигір’ям», — зазначив Сергій Горбатюк.

Читайте також: На території "Межигір`я" можуть створити природний парк

За його словами, Господарський суд повернув в державну власність земельні ділянки ще у 2015 році, а сьогодні «було прийняте рішення за позовом прокуратури міста Києва про визнання незаконним продажу державної резиденції «Межигір’я».

Як повідомляв Укрінформ, міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак повідомив, що Вищий господарський суд України прийняв остаточне рішення щодо повернення резиденції "Межигір'я" в державну власність.

Семерак заявив, що саме Мінприроди ініціювало повернення цього майна від Януковича до держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-