Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні на три місяці

Саакашвілі продовжили термін перебування в Україні на три місяці

Документ
Укрінформ
Колишньому голові Одеської ОДА Міхеїлу Саакашвілі продовжено термін законного перебування в Україні на три місяці.

Про це сам Саакашвілі повідомив у Facebook, додавши фото довідки Міграційної служби про звернення за захистом в Україні, в якій стоїть відмітка про реєстрацію до 1 березня 2018 року.

"Дуже ввічливі співробітниці Міграційної служби видали мені довідку про продовження терміну законного перебування в Україні ще на три місяці, при цьому навіть люб'язно пригостили чаєм", - написав Саакашвілі.

Разом із тим, додав він, "залишається загроза - СБУ отримало ухвалу по обшуку моєї квартири та службових приміщень у справі про державний переворот".

Як повідомляв Укрінформ, міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що Саакашвілі подає позови щодо питання отримання статусу біженця.

Саакашвілі отримав українське громадянство згідно з указом Президента України наприкінці травня 2015 року. Саакашвілі очолював Одеську обласну державну адміністрацію з 30 травня 2015 року по 9 листопада 2016 року, після чого оголосив про відставку.

Читайте також: Петренко пояснив, чому "гальмує" справа про громадянство Саакашвілі

26 липня 2017 року Президент позбавив його українського громадянства. За даними Адміністрації Президента, причина такого рішення - надання Саакашвілі недостовірної інформації під час оформлення заяви на громадянство.

31 жовтня Саакашвілі звернувся до ВАСУ з позовом до Президента, в якому просить визнати незаконним та  скасувати указ про позбавлення його громадянства України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-