У Києві склали присягу 72 нових добровольців Корпусу миру США

У Києві склали присягу 72 нових добровольців Корпусу миру США

Укрінформ
Директор Корпусу миру США Шіла Кроулі привела до присяги 72 нових добровольців Корпусу миру США, які відтепер офіційно починають дворічне волонтерське служіння в різних регіонах України. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, урочиста церемонія складання присяги відбулась 30 листопада в Українському домі за участі посла США в Україні Марі Йованович та віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка. 

"Кожна група волонтерів особлива, і зараз можу сказати, що ваша група є початком нового розділу в діяльності Корпусу миру. Програма продовжує розширювати свою роботу в східних областях України, де зараз найбільше необхідна допомога, і серед вас є волонтери, які першими відновлять роботу Корпусу миру в Дніпропетровській області", - сказала, звертаючись до волонтерів, Шіла Кроулі. 

Вона зазначила, що за 25 років діяльності Корпусу миру в Україні волонтери та їхні українські партнери стали свідками надзвичайних змін і разом використали всі можливості, щоб долучитися до розвитку України. 

Читайте також: США підтримають Україну у перехідних процесах, які запустив Майдан - посол

Зубко, у свою чергу, подякував уряду США за підтримку цілісності України та її боротьби  проти російської агресії, а також підтримку мирних процесів і реформ у нашій державі.

Віце-прем'єр зазначив, що Україна вже три роки поспіль втілює дуже важливу реформу децентралізації, яка є не тільки реформою з передачі на місця повноважень та ресурсів, а в першу чергу можливістю децентралізації лідерства. 

"В українських громадах уже очікують вас із новими проектами, які дуже важливі для їхнього розвитку. Я пропоную вам разом з нашими громадами стати учасниками маленьких і великих перемог", - сказав Зубко.

Він побажав волонтерам додати до українського духу патріотизму того духу позитиву, який вони випромінюють сьогодні. 

Корпус миру в Україні біло засновано у травні 1992 року відповідно до двосторонньої Угоди, підписаної Президентом України Леонідом Кравчуком і Президентом США Джорджем Бушем-старшим. За 25 років в українських громадах працювали 3177 добровольців Корпусу миру.

Волонтерські проекти в українських громадах охоплюють освіту, молодіжний розвиток та розвиток громад, заохочення здорового способу життя, зміцнення спроможності громадських організацій. 

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-