Луценко: НАБУ незаконно прослуховувало майже 100 осіб

Луценко: НАБУ незаконно прослуховувало майже 100 осіб

Укрінформ
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляє про відомі йому випадки незаконного прослуховування громадян співробітниками Національного антикорупційного бюро.

Про це він сказав у четвер на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прослуховування в нашій країні ведеться лише однією службою - СБУ. Але я знаю, коли НАБУ порушувало законодавство при проведенні знімання інформації із мобільних терміналів. Щодо трохи менше 100 осіб була знята інформація працівниками НАБУ без належного дозволу суду", - сказав Луценко.

Він зазначив, що вирішення питання щодо надання НАБУ автономного права прослуховувати громадян під час проведення слідчих дій залишає за парламентом, головне, щоб таке прослуховування було законним.

Читайте також: Затриманий агент НАБУ давав свідчення всю ніч, допит триває - Луценко

"Питання, чи парламент надасть їм автономне право на прослуховування, я залишаю за парламентом. Може бути і так, і інакше.. Я і ні за, і ні проти. Мене це не особливо турбує. Мене турбує одне: щоб прослуховування СБУ чи окремо НАБУ було законним. Я проти будь-яких незаконних дій, чи вони носять локальний характер однієї служби, чи для всієї країни", - наголосив генпрокурор.

Нагадаємо, в Україні право прослуховування має лише Служба безпеки. Однак голова Національного антикорупційного бюро Артем Ситник просить надати його відомству право самостійно проводити негласні слідчі дії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-