Україна – серед світових лідерів із впровадження е-документів

Україна – серед світових лідерів із впровадження е-документів

Укрінформ
Україна у вкрай стислі терміни і якісно запроваджує видачу електронних документів, причому виготовляє їх виключно самостійно, що ставить її у один ряд із найбільш передовими державами у даному питанні.

Про це сказав глава Державної міграційної служби України Максим Соколюк у коментарі кореспонденту Укрінформу у ході робочого візиту до Берліна.

"Україна виготовляє сьогодні документи самостійно, персоналізує, видає - весь цикл. Україна - сьома країна у світі, яка має свою операційну систему за внутрішніми документами, за біометричними закордонними паспортами і п'ятнадцята, яка повністю самостійно виготовляє документи. Нам є чим пишатися", - заявив Соколюк.

Він зазначив, що коли українська міграційна служба лише планувала видачу нових документів, дуже багато міжнародних експертів говорили, що жодна країна за 6 місяців не запускала цей процес, пропонували замовляти документи за кордоном. Коли запускали заміну старих паперових документів на ID-карти, експерти також говорили, що за 3 місяці жодна країна у світі цього не запускала, але Україна зробила, сказав Соколюк.

За його словами, у даних питаннях Україна випередила, наприклад, Німеччину і це визнали німецькі колеги у Міністерстві внутрішніх справ у ході зустрічей на початку цього тижня із українською делегацією у Берліні. "З деяких питань стало зрозуміло, що Україна пішла дуже сильно вперед у порівнянні із Німеччиною", - зауважив Соколюк. Він запросив керівництво департаменту МВС Німеччини до України, візит, швидше за все, відбудеться у другому кварталі наступного року.

Читайте також: У Міграційній службі обіцяють, що черги за "біометрикою" зникнуть навесні

Візит делегації Державної міграційної служби організувало Німецьке товариство з міжнародного співробітництва, яке веде з Україною спільні проекти, у тому числі, з паспортної тематики і по роботі із центрами надання адмінпослуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-