Треба створити координуючий орган для захисту критичної інфраструктури — СБУ

Треба створити координуючий орган для захисту критичної інфраструктури — СБУ

Укрінформ
В Україні потрібно створити орган, можливо, при Кабміні, який би займався координацією дій усіх структур, відомств та служб у сфері захисту об’єктів критичної інфраструктури.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив керівник головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України Сергій Конохов в рамках участі в міжнародному круглому столі у Києві  “Роль та місце спеціальних служб у захисті об’єктів критичної інфраструктури”.

“Потрібен єдиний координаційний орган в системі захисту критичної інфраструктури. Займатися захистом повинні усі, адже критична інфраструктура знаходиться у складі різних міністерств, відомств і цим не може займатися одна служба. Але потрібен один орган для координації. На мою думку, він міг би бути створений при Кабміні”, - сказав він.

Конохов також зазначив, що окремого підрозділу в СБ України, який би займався захистом критичної інфраструктури, немає, однак його створення планується “у форматі нової концепції, після реформування Служби”.

Читайте також: СБУ більше "не веде" економічні злочини

“Гібридна війна та загрози, які вона несе, потребують взаємодії усіх структур державного управління. Постійно стримувати загрози ми не зможемо. Значно правильніше створити ефективну систему, яка буде знижувати ефективність дій ворога, спрямованих на руйнування критичної інфраструктури. Для цього потрібно не лише сформувати, а й реалізувати комплексну життєстійку систему захисту критичної інфраструктури”,  - заявив представник СБ України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-