30 листопада: народний календар і астровісник

30 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Сьогодні Григорія чудотворця; проводжаємо осінь і працюємо, не покладаючи рук.

Ну ось: сьогодні останній день листопада і осені. Завтра – зима! Якщо прислухатися, то можна почути, як святий Миколай, муркочучи собі під ніс пісеньку, збирає для всіх слухняних діток чималу торбу подарунків і як у картонних коробках радісно перешіптуються між собою ялинкові прикраси: їм просто не терпиться потрапити на ялинку, щоб виблискувати і миготіти, тішачи нас.

В останній день осені добре було б влаштувати їй гарні проводи, щось на зразок чайної церемонії в петриківському стилі: скатертина, чашки, тарілі… і пиріг з яблуками. Яскраві соковиті кольори мали б нагадати про щедре літо, чай – збадьорити, а дружня бесіда – звеселити, підняти настрій. Апельсини та мандарини прибережіть до новорічних свят. Між іншим, Україна цього року майже на половину скоротила імпорт цитрусових – це стосується, передусім, лимонів і апельсинів. «Тримаються» лише мандарини. Головними постачальниками цитрусових в Україні стали далекі Південно-Африканська Республіка і батьківщина танго Аргентина. Натомість близька Туреччина займає лише третє місце. До новорічних свят ціни на апельсини і мандарини можуть зрости аж на 30%.

За церковним календарем сьогодні святителя Григорія чудотворця, єпископа Неокесарійського. Особливих прикмет на цей день не було. Втім, інколи казали: «Який Григорій – така і зима».

Іменинники сьогодні Григорій і Михайло.

Сьогодні 12-ий і 13-ий місячні дні. Добрий день для застілля, але не гучного. Кому сняться сни – втішаться снами, хто має чималі статки – той матиме ще більші, а в того, хто не має нічого – нічого й не забереться. Кожен отримає те, що має отримати: не більше, і не менше. Космічні ваги – найточніші у всесвіті. Випікайте хліб, пироги, ватрушки, кекси та еклери. Утримайтесь від агресивних дій, слів і думок. Гамуйте зло усмішкою, самоіронією, світлим поглядом на світ і на оточуючих. Згадайте біблейські слова: «коли світло, що в тобі, є темрява, то якою ж є сама темрява?» За декілька днів повний місяць, тож варто уникати хірургічних операцій. Ідеальний день для колективної праці. 

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1931 році: -16,3; а найтеплішим у 1917 – +10,3.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-