ID-карти отримали більш як мільйон українців - міграційна служба

ID-карти отримали більш як мільйон українців - міграційна служба

Укрінформ
Більш як мільйон громадян України вже отримали ID-карти, в майбутньому процес піде швидше.

Такий прогноз кореспондентові Укрінформу дав голова Державної  міграційної служби України Максим Соколюк, який перебуває з робочим візитом у Німеччині.

"Ми нещодавно урочисто вручили мільйонну ID-карту, реально на сьогоднішній день вже оформлені понад 1 млн 400 тис. таких карт. Наступного року ми розраховуємо видати приблизно 3-3,5 млн ID-карт", - сказав Соколюк.

За словами чиновника, процес відбувався б швидше, якби не збігся з піком навантаження на роботу служби, пов'язаним з виготовленням документів у зв'язку з початком безвізового режиму поїздок до Європи. "Якби просували з однаковою швидкістю, то в липні-серпні у нас були б не просто черги, а стовпотворіння, тому ми дещо притримали процес видачі ID", - пояснив Соколюк.

Зараз за день видається приблизно 6 тисяч карток. Система може оформляти більше.

Читайте також: Україна пропонує Грузії перетин кордонів за ID-картками

За словами співрозмовника агентства, вже зараз видаються виключно ID у разі заміни документа, наприклад, при втраті (крадіжці) паспорта-книжки або зміні прізвища. Наразі в старий внутрішній паспорт можна вклеїти фото при досягненні віку 25 і 45 років, але в найближчому майбутньому такої можливості не буде.

Такі документи стимулюють розвиток електронних сервісів, спрощують зв'язок громадян з державою, скорочують терміни надання адміністративних і комерційних послуг, наголосив керівник міграційної служби. Як приклад він навів сервіси business-to-customer, business-to-government.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-