В Україні запрацювала програма доступного житла для переселенців і учасників АТО

В Україні запрацювала програма доступного житла для переселенців і учасників АТО

Укрінформ
Вимушені переселенці отримали можливість вирішити проблему житла за допомогою пільг від держави.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб. 

"Відповідно до ухваленого 16 березня цього року Верховною Радою України закону «Про внесення змін до статті 4 закону «Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва» щодо реалізації державних житлових програм», запрацював механізм пільгового придбання житла. Документ передбачає додаткові можливості для сімей учасників АТО та ВПО (внутрішньо переміщені особи - ред.) вирішити проблему житла шляхом участі у програмі доступного житла, завдяки чому вони зможуть за допомогою держави придбати житло за механізмом “50 на 50” або отримати пільговий кредит під 7 відсотків річних для вирішення житлового питання", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 28 листопада розпочали роботу територіальні центри Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву (Держмолодьжитло) з прийому документів для участі в програмі «Доступне житло».

Читайте також: Більшість українців стоять за паспортами в “живих” чергах

За умовами цієї програми розмір державної підтримки становить: 50% для внутрішньо переміщених осіб (ВПО); 50% для громадян, на яких поширюється дія закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; 30% для інших громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Для ВПО, які перемістились з тимчасово непідконтрольних територій, довідку про реєстрацію місця проживання (Довідка №13) подавати не потрібно. Натомість подається довідка внутрішньо переміщеної особи.

В Україні станом на 27 листопада зареєстровано 1 494 806 вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції і анексованого Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-