Геращенко закликала не витрачати трастові фонди НАТО

Геращенко закликала не витрачати трастові фонди НАТО "на безкінечні семінари"

Укрінформ
Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко наголошує на необхідності більш раціонального використання коштів трастових фондів НАТО, з урахуванням інтересів України: на розмінування територій, медичну і психологічну реабілітацію військових та їх навчання.

Про це вона написала у Facebook, розповідаючи про засідання Міжпарламентської ради Україна - НАТО, яке проходить у вівторок під її головуванням.

"Одна з найважливіших дискусій міжпарламентської ради Україна-НАТО -  трастові фонди. Наші партнери по Альянсу наполягають, щоб гроші використовувалися прозоро - і це абсолютно правильна позиція. Але й ми закликаємо не витрачати левову частку цих коштів на безкінечні семінари, перекладаючи їх по суті з кишені в кишеню, а дослухатися й більше враховувати справжні потреби України. Нам потрібно збільшити програми з розмінування, медичної і психологічної реабілітації військових, спеціальні тренінги для психологів-чоловіків, що працюватимуть з військовими, інтенсивні курси англійської для вояків, коли вони на ротації, в місцях постійної дислокації", - зазначила Геращенко. 

Вона переконана, що на сьогодні Україні потрібно більше проектів саме в оборонній сфері, в сфері захисту українських військових, зокрема у питаннях розвитку аеророзвідки і збільшення безпілотників. 

Читайте також: Спецназ ЗСУ може увійти до Сил швидкого реагування НАТО - генерал

Щодо медичної реабілітації, то, за інформацією першого віце-спікера, за ці роки 724 українських військових пройшли лікування в 17 країнах НАТО і 3 країнах-партнерах, і за це їм велика вдячність. Тому виділення коштів саме на ці потреби - вкрай важлива справа, наголосила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-