Лутковська просить омбудсмена РФ надати інформацію про здоров’я Кольченка

Лутковська просить омбудсмена РФ надати інформацію про здоров’я Кольченка

Документ
Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звернулася до російського омбудсмена Тетяни Москалькової з проханням надати інформацію про стан здоров'я ув’язненого у Росії українця Олександра Кольченка.

Текст листа оприлюднила прес-служба уповноваженого. 

«Прошу Вас повідомити назву медичної установи, до якої було госпіталізовано Олександра Кольченка, надати актуальну інформацію про стан його здоров'я, забезпечити надання йому кваліфікованої медичної допомоги, а також повідомити про причини, що призвели до погіршення стану його здоров'я у пенітенціарній установі», - йдеться у посланні.

Раніше мати Олександра Кольченка повідомила у ЗМІ про погіршення стану здоров’я її сина, який відбуває покарання у виправній колонії м. Копейськ Челябінської області. За словами Лариси Кольченко, останнім часом її син сильно схуд, його навіть довелося госпіталізувати з діагнозом «дефіцит ваги».

Читайте також: Мати політв'язня Кольченка розповіла про стан здоров'я сина

Як повідомлялося, 26 листопада Кольченку виповнилося 28 років. У цей день в українських містах та європейських столицях відбулась акція на підтримку українських політв'язнів.

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив громадянина України Олександра Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Разом із ним було засуджено режисера Олега Сенцова - до 20 років ув'язнення.

Міжнародне товариство «Меморіал» визнало Кольченка і Сенцова політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-