ЗМІ нарахували п'ятьох претендентів на крісло глави нового Верховного суду

ЗМІ нарахували п'ятьох претендентів на крісло глави нового Верховного суду

Укрінформ
На зборах касаційних судів нового Верховного суду України озвучили п'ять кандидатів на посаду голови ВСУ.

Про це повідомляє "Судово-юридична газета".

Зокрема, на загальних зборах суддів Касаційного цивільного суду і кримінального Касаційного суду ВС на посаду нового голови Верховного суду була запропонована кандидатура Дмитра Луспеника. Раніше він був суддею, секретарем пленуму Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ, суддею ВСУ (у 2008-2011 рр..). Луспенко - заслужений юрист України. На даний момент він є головою організаційного комітету - тимчасово виконуючим обов'язки голови Верховного суду для скликання пленуму ВСУ.

Також на зборах суддів Касаційного кримінального суду Верховного суду свою кандидатуру висунув Аркадій Бущенко. До призначення суддею ВС він був виконавчим директором Української Гельсінської спілки з прав людини.

На зборах суддів Касаційного адміністративного суду свою кандидатуру на посаду голови ВС запропонував Володимир Кравчук, колишній суддя Львівського окружного адміністративного суду.

На зборах суддів Касаційного господарського суду було заявлено, що від цього суду на посаду голови Верховного суду будуть претендувати два кандидати - суддя, представник адвокатури Олена Кібенко і колишній голова Вищого господарського суду України Богдан Львов.

Суддя Олена Кібенко сама виявила бажання стати головою Верховного суду, а кандидатуру Богдана Львова висунула його колега, в недавньому минулому суддя ВГСУ Лілія Катеринчук.

При цьому видання зазначає, що це не остаточне висунення кандидатур на посаду голови Суду. Можуть бути запропоновані ще кандидати, зокрема, від адміністративної юстиції. Пленум ВС, на якому судді будуть вибирати собі керівництво, відбудеться 30 листопада.

Як повідомлялося, 10 листопада Президент видав указ про призначення 113 кандидатів на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного суду, а 11 листопада новопризначені судді склали присягу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-