Держмолодьжитло поновлює програму

Держмолодьжитло поновлює програму "Доступне житло 30 на 70"

Укрінформ
Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву поновлює роботу програми із забезпечення громадян доступним житлом шляхом надання держпідтримки і починає прийом заяв громадян для участі у програмі з вівторка, 28 листопада.

Про роботу програми «Доступне житло» на прес-конференції в Укрінформі розповів голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

«Відповідно до рішення правління, яке прийнято на минулому тижні, всі регіональні управління Держмолодьжитла з завтрашнього дня, о 9 годині ранку починають прийом документів кандидатів для участі у програмі доступного житла», - зазначив він. Голова правління пояснив, що поновлення дії програми полягає в тому, що з 2015 року по поточний фінансування держбюджетом функціонування програми, яка діє з 2010 року, не передбачалось. 20 вересня цього року урядом були внесені зміни до постанови від 2009 року, якою була затверджена Державна цільова соціально-економічна програма будівництва чи придбання доступного житла на 2010-2017 роки.

Внесені зміни передбачали надання державою підтримки у формі сплати 30% вартості будівництва чи придбання доступного житла для громадян, що потребують покращення житлових умов, 50%  - для учасників АТО і внутрішньо переміщених осіб. Для прозорої роботи програми Держмолодьжитло розробило «4 кроки» для громадян, які мають намір отримати державну підтримку, якими передбачається роз'яснення дій громадян для отримання такої допомоги.

Читайте також: Вчасне ухвалення бюджету дозволить провести масштабний ремонт доріг - Гройсман

На цю програму урядом виділено до кінця поточного року 30 млн гривень з державного бюджету. «Це кошти, які перерозподілені у нас за рахунок економії на інших програмах. На сьогоднішній день ми підготували розпорядження про перерозподіл ще 9 мільйонів, які ми бачимо, що зможемо зекономити. Ми вважаємо, що цих коштів надзвичайно мало... Але програма дає можливість органам місцевого самоврядування фінансувати за рахунок місцевих бюджетів», - зазначив Комнатний.

Згідно з даними Держмолодьжитла, 657 тис. громадян потребують покращення житлових умов і стоять в чергах, 10% з цих громадян - молодь. «На сьогоднішній день близько 9 тисяч учасників АТО без житла і їм також потрібна допомога держави чи органів місцевого самоврядування. У нас на сьогоднішній день зареєстровано більше ніж 1,5 млн внутрішніх переселенців... але немає даних, скільки з цього числа переселенців потребують вирішення житлового питання», - зазначив він. Водночас за даними фонду понад 60% переселенців гостро потребують вирішення житлового питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-