Україна вдячна Грузії за реабілітацію військових – Гройсман

Україна вдячна Грузії за реабілітацію військових – Гройсман

Фото
Укрінформ
Україна вдячна Грузії за програми реабілітації для українських військових. 

Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання Військового реабілітаційного центру ім. Національного Героя Грузії Маро Макашвілі Департаменту підтримки поранених військовослужбовців Міністерства оборони Грузії, повідомляє Урядовий портал. 

"Я вдячний за ту неоціненну допомогу та любов, яку персонал Центру віддає пораненим українським військовослужбовцям. Доля поставила перед нашими народами великі виклики. І тільки мужність героїв дозволяє робити світ краще і зупиняти тих, хто сіє зло. Спільними зусиллями можна поновити мир і змусити агресора змінити плани", - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що Україна завжди підтримуватиме Грузію в питаннях територіальної цілісності, і впевнений, що таку саму підтримку відчуватиме і з боку Грузії.

Читайте також: "Новий шовковий шлях": Гройсман пропонує залучити українські компанії

Згідно з повідомленням, в рамках візиту і в контексті вшанування подвигу військових, які загинули або постраждали в боях за цілісність своєї держави, Гройсман відвідав Меморіал грузинським воїнам, загиблим в Абхазії та в Цхінвальському регіоні в боротьбі за територіальну цілісність Грузії. Глава уряду поклав вінок до меморіалу і віддав данину пам'яті загиблим.

У Кабміні також поінформували, що реабілітаційний центр Міноборони Грузії із 2015 року регулярно приймає службовців Збройних сил України на оздоровлення та реабілітацію. В основному приймаються пацієнти з діагнозом: контузія; легкі або тяжкі залічені поранення і травми; посттравматичний синдром; полонені; психоемоційний синдром. Курс психологічної реабілітації проводиться як з пораненими та потерпілими військовослужбовцями, так і з членами їх сімей. Також проводиться психологічна перевірка дітей та консультація батьків щодо поведінки з дітьми.

З 2015 року курси реабілітації в Центрі пройшли 130 українських військових. Зараз в реабілітаційному центрі перебувають 15 військовослужбовців Збройних сил України.

Як повідомлялося, Гройсман у понеділок розпочав офіційний візит до Грузії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-