Іл-76: У Дніпрі назвали суд, що розглядатиме справу проти Плотницького

Іл-76: У Дніпрі назвали суд, що розглядатиме справу проти Плотницького

Укрінформ
Справу ватажка "ЛНР" Плотницького і бойовиків Патрушева і Гуреєва, яких обвинувачують у вчиненні теракту, внаслідок чого було збито літак Іл-76 із 49 українськими військовими, направили до Червоногвардійського райсуду Дніпра.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Апеляційного суду Дніпропетровської області.

"27 листопада колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області направила справу щодо терористів Плотницького, Гуреєва та Патрушева за скоєння терористичного акту - збиття літака Іл-76, що призвело до загибелі 40 десантників та 9 членів екіпажу, до Червоногвардійського районного суду", - пояснили в прес-службі.

Читайте також: Хто судитиме Плотницького за збитий Іл-76, вирішить суд у Дніпрі - адвокат

Як повідомляв Укрінформ, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював Штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав на апеляцію. Колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області 3 жовтня залишила без задоволення клопотання генерала.

Крім того, слідчі СБУ направили до суду обвинувальні акти стосовно трьох замовників збиття Іл-76, серед яких ватажок т.з. "ЛНР" Плотницький та його помічники Патрушев і Гуреєв. Судді у цій справі, за неофіційною інформацією, беруть самовідвід і не хочуть розглядати її, переймаючись за власну безпеку. Врешті справу було передано до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, той постановив, що справу мають розглядати на Дніпропетровщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-