Мати політв'язня Кольченка розповіла про стан здоров'я сина

Мати політв'язня Кольченка розповіла про стан здоров'я сина

Укрінформ
Стан українця Олександра Кольченка, утримуваного у в’язниці у Челябінській області РФ, погіршується, через сильне схуднення він навіть потрапив до лікарні.

Про це розповіла мама Олександра Лариса Кольченко, повідомляє "Громадське радіо".

«Місяць тому я була на побаченні з Сашком у Копейську. Він дуже схуднув. Хлопець зі зростом 190 см важить 62 кілограми. Він лежав у лікарні з діагнозом «дефіцит ваги». Його здоров’я почало погіршуватися», — каже Кольченко.

Вона нагадала, що син, якому сьогодні виповнилося 28 років, учетверте зустрічає день народження у неволі.

«Перший свій день народження він провів у Лефортово, другий — у СІЗО у Ростові-на-Дону, третій і четвертий — у місті Копейськ Челябінської області. Це свято у нашій родині зі сльозами на очах», — зазначила Лариса Кольченко і додала, що привітала сина листівкою.

За її словами, листи від кримських друзі до нього не доходять.

Як повідомлялося, сьогодні в українських містах та європейських столицях проводять акцію на підтримку українських політв’язнів.

Читайте також: У Києві до дня народження Кольченка відбулася акція "Марне чекання"

У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону (РФ) засудив Кольченка до 10 років позбавлення волі за сфабрикованим звинуваченням у підготовці терактів у Криму. Разом із ним було засуджено режисера Олега Сенцова - до 20 років ув'язнення.

Міжнародне товариство «Меморіал» визнало Кольченка і Сенцова політв’язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-