Українсько-польські відносини не можуть залежати виключно від історії - Голланд

Українсько-польські відносини не можуть залежати виключно від історії - Голланд

Укрінформ
Українсько-польські відносини не можуть залежати тільки від історії, але дуже важливо говорити одне одному правду.

Таку думку висловила відомий польський кінорежисер Агнєшка Голланд в ексклюзивному інтерв’ю Укрінформу.

“Якщо ми хочемо мати добрі відносини, то не можемо відштовхуватися лише від історії. Але єдиний вихід – це жити з правдою. Не потрібно прославляти постаті, які неоднозначно сприймаються іншим партнером. Завдання істориків – знаходити правду, завдання ЗМІ – вчитися правильно публікувати цю правду, завдання політиків – не маніпулювати історією у своїх передвиборчих кампаніях”, - заявила Голланд.

За її словами, історія почала відігравати значну роль у відносинах Польщі та України, і нею часто маніпулюють у політичному середовищі. 

Утім, вона зауважила, що українську сторону легше зрозуміти, оскільки агресія чиниться проти неї. Натомість Польща - вільна демократична країна, член Євросоюзу і НАТО, а тому її націоналістичні погляди важче виправдати.

Читайте також: Ірландський актор зіграє головну роль у фільмі про Голодомор

Як відомо, останнім часом значно погіршилися відносини між Києвом і Варшавою через розбіжність у трактуванні історії. Нещодавно у Кракові відбулося засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі, під час якого заплановано низку кроків для нормалізації відносин між країнами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-