Гроші для Манафорта: суд відмовився закрити справу

Гроші для Манафорта: суд відмовився закрити справу "Розенблат проти Лещенка"

Укрінформ
Окружний адміністративний суд міста Києва відмовив народному депутату Сергію Лещенку у задоволенні позовної заяви щодо закриття провадження у справі за позовом до нього та до директора НАБУ Артема Ситника від народного депутата Борислава Розенблата.

Таке рішення ухвалене під час попереднього судового засідання у справі, повідомляє прес-служба суду.

"Через канцелярію суду відповідачем народним депутатом Сергієм Лещенком було подано заяву про закриття провадження у справі. Після виходу з нарадчої кімнати суд проголосив рішення – відмовити у задоволенні даної заяви, закінчити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду", - йдеться у повідомленні.

Як пояснили у суді, Розенблат подав позов до директора НАБУ Артема Ситника та народного депутата Сергія Лещенка стосовно розголошення та поширення інформації про громадянина США Пола Манафорта, який очолював передвиборчий штаб кандидата у президенти США Дональда Трампа, щодо наявності прізвища та підписів Манафорта в "чорній бухгалтерії Партії регіонів" у матеріалах досудового розслідування, що мало наслідком втручання у виборчі процеси США у 2016 році та завдало шкоди інтересам України.

Читайте також: Американські ЗМІ довідалися про 18 поїздок Манафорта до Москви

Водночас Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив заяву та клопотання про залишення позовної заяви без розгляду з підстав пропуску позивачем строку звернення до суду та відсутності у останнього адміністративної процесуальної дієздатності розглянути у судовому засіданні.

Суд також запропонував позивачу надати письмові пояснення із зазначенням поважності причин пропуску строку звернення до суду.

Наступне судове засідання відбудеться 30 січня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-