Свобода ЗМІ: представник ОБСЄ у Москві говорив про Сущенка, Семену і Асєєва

Свобода ЗМІ: представник ОБСЄ у Москві говорив про Сущенка, Семену і Асєєва

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір у ході візиту до Москви висловив глибоке занепокоєння ситуацією зі свободою ЗМІ в РФ, а також порушив питання з приводу українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Про це повідомляється на сайті ОБСЄ. 

"На офіційних зустрічах я підкреслив, що відповідальність органів державної влади полягає у гарантуванні безпеки журналістів та боротьбі з безкарністю за злочини проти працівників ЗМІ. Ситуація дуже тривожна, журналісти все частіше стикаються із залякуванням, погрозами і насильством", - сказав він.

Як зазначається, з представниками державної влади РФ Дезір порушив питання з приводу українських журналістів: засудженого у Криму Миколи Семени, заарештованого у Москві Романа Сущенка і затриманого у Донецьку Станіслава Асєєва.

Читайте також: США офіційно виступили на захист Сущенка в ОБСЄ

У ході візиту представник ОБСЄ провів зустрічі із заступником міністра зв'язку і масових комунікацій Олексієм Воліним, директором Департаменту інформації і преси МЗС РФ Марією Захаровою, головою комісії Ради Федерації з інформаційної політики і взаємодії із засобами масової інформації Олексієм Пушковим, головою Комітету Держдуми з інформаційної політики, інформаційних технологій і зв'язку Леонідом Левіним і головою Ради при президентові РФ щодо розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим.

Як відомо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ спостерігає за розвитком ситуації у сфері медіа у 57 державах-учасницях ОБСЄ. Він виконує функцію раннього попередження про порушення свободи висловлювання думки і свободи ЗМІ та закликає до повного дотримання зобов'язань щодо свободи ЗМІ, прийнятих у рамках ОБСЄ. 

Раніше у кулуарах конференції ОБСЄ з імплементації зобов'язань з питань людського виміру у Варшаві Дезір закликав РФ до звільнення незаконно затриманих українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени і Станіслава Асєєва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-