24 листопада: народний календар і астровісник

24 листопада: народний календар і астровісник

Укрінформ
Чи вистудить землю Федір Студит і на кого сьогодні проллється золотий дощ.

Сьогодні Black Friday – Чорна п’ятниця! Свято не свято, а щось до нього близьке. День неймовірних (як запевняють нас продавці й реклама) знижок і розпродажів, пік споживацького шалу, заповітний день для всіх шопоголіків і шопоголічок світу, так само, як Геловін для любителів жахів, а День святого Валентина для закоханих. Саме з Чорної п’ятниці стартує на Заході різдвяний сезон розпродажів. Ми теж потроху долучаємося до західної традиції, зокрема вже й Різдво святкуватимемо разом з усім світом, утім, наша українська Чорна п’ятниця все ж відрізнятиметься від американської чи будь-якої західноєвропейської: як не крути, а рівень життя в Україні досить низький. Щоправда, якщо ваші фінанси співають романси, або маєте  майже патологічне несприйняття західних віянь, можете спокійнісінько долучитися до Всесвітнього дня відмови від покупок. День був заснований у Канаді в 1992 році на противагу Чорній п’ятниці. Таким чином громадські активісти закликають протистояти засиллю споживацьких тенденцій. Що потрібно, аби долучитися до акції? Протягом 24 годин утриматись від будь-яких покупок.

За церковним календарем сьогодні Феодора Студита – візантійського монаха, який жив у 5-6 століттях. В народі казали: «Федір Студит землю студить». Дощ і мряка на Студита віщувала відлиги на найближчі 10 днів – аж до Введення (4 грудня).

З іменинами вітайте Віктора, Стефаниду, Федора, Максима, Євгенія.

Сьогодні щасливий 7-ий місячний день з активною енергетикою. Чекайте сюрпризів і приємних несподіванок. Можливо, доля запропонує вам не безрадісний кабальний кредит, а чималий бонус. Чи зможете ви відмовитися від спокусливої пропозиції? Ні, й ще раз – ні! Хапайте коня за гриву. На когось проллється золотий дощ, хоча інколи можна втішитьсь і звичайним. Чудовий день для спілкування – обов’язково знайдете точки дотику зі співрозмовником. Можна влаштовувати невеличкі застілля. Між іншим, досить сприятливий день і для торгівлі: сьогодні добре і продавати, і купувати. Сни здебільшого віщі. Тож вдалих покупок і приємних знижок!

Згідно з даними Центральної геофізичної обсерваторії України, найхолоднішим цей день у Києві був у 1998 році: -15,4; а найтеплішим у 1926 – +14,1.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-