День відкритих дверей у їдальні ВР:  пресі пояснили цінову політику

День відкритих дверей у їдальні ВР: пресі пояснили цінову політику

Фото
Укрінформ
Представникам засобів масової інформації у четвер влаштували день відкритих дверей їдальні у Верховній Раді, яка знаходиться на вулиці Садовій, 3а.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, ЗМІ змогли ознайомитися з меню, цінами їдальні, яка знаходиться у комітетах Верховної Ради.

За словами директора державного підприємства  Управління справами апарату Верховної Ради Миколи Бобренка, меню у парламенті кожен день різне і свіже.

«Ми щодня змінюємо меню. Виготовляємо близько 300 страв, переважно це страви української кухні - борщ з пампушками, грибна юшка, на друге - котлети з різного м'яса, голубці та інші українські страви», - сказав він.

Відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, Бобренко зауважив, що дійсно ціни у їдальні під куполом різняться від цін в комітетах Верховної Ради.

День відкритих дверей у їдальні ВР / Фото: Багмут Павло. Укрінформ

За його словами, це пов'язано в першу чергу з попитом. Як приклад він навів, що під куполом подають червону рибу, а в комітетах практично на неї попиту немає. Тому і різняться ціни.

За його словами, середній чек за обід у комітетах складає приблизно близько 100 гривень.

Під куполом, за його словами, ціни можуть суттєво різнитися, це залежить від смаків народних депутатів.

Бобренко повідомив, що у комітетах Верховної Ради та під куполом подають їжу з одного виробництва, яке знаходиться тут же, на Садовій.

За його словами, виготовлені страви не залишаються на другий день, оскільки вже дуже добре вивчений попит і чітко розраховується кількість страв в залежності від пленарного та не пленарного тижнів. 

За 9 місяців 2017 року підприємство перерахувало в бюджет 3 мільйона 319 тисяч гривень. На підприємстві працює 110 осіб.

Кореспондент Укрінформу дізналася, які "родзинки" є у їдальнях Верховної Ради. Зокрема, керівник групи офіціантів повідомила кореспондентові Укрінформу, що "родзинками" переважно взимку є напій з імбиря, який користується попитом. Також за бажанням заварюється овес з медом, родзинками і курагою. Також є цікавий напій з базиліку, який коштує 7 гривень.

Керівник офіціантів повідомила, що колектив не стоїть на місці. «Ми рухаємося вперед, ходимо по кафе і впроваджуємо у себе багато цікавинок. Зокрема, нещодавно у нас з'явився десерт джелато з чорносливу, грецького горіха, желатину та вершків. Він коштує 32 гривні», - сказала вона.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-