Геращенко вважає, що для підписання миру потрібна

Геращенко вважає, що для підписання миру потрібна "жіноча рука"

Укрінформ
Українських жінок слід ширше залучати до миротворчих процесів, наразі ж їхній потенціал є недооціненим.

Про це сказала перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у панельній дискусії «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні» під час Першого Жіночого конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Українські жінки мають бути більше долучені до миротворчих процесів. Так було в Хорватії, так було в Північній Ірландії. Коли жінки сіли за стіл переговорів, вони змогли підштовхнули всі політичні партії підписати ті мирні угоди», - наголосила перший віце-спікер.

При цьому вона зазначила, що жінки, як правило, є більш жорсткими переговорниками. «Я впевнена, що миротворчі зусилля українських жінок і потенціал українських жінок не до кінця оцінені», - підкреслила Геращенко.

Як вона наголосила, від конфлікту, розв’язаного Російською Федерацією, найбільше страждають жінки, їх найбільше серед переміщених осіб. «Через втрати, яких зазнала Україна, 1374 жінки стали вдовами, 2190 жінок втратили своїх синів. Вони віддали найдорожче. Це вони мають сьогодні так само бути долученими, в тому числі, до миротворчих процесів», - зауважила перший віце-спікер.

Читайте також: Цьогоріч в армію прийшли 2,4 тисячі жінок-контрактників

Геращенко також нагадала, що серед 158 заручників, які сьогодні утримуються на тимчасово окупованих територіях, є 10 жінок. «Це цивільні жінки, це ті жінки, які співпрацювали з силовими структурами, і наше завдання - витягти всіх», - зазначила перший заступник глави парламенту. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-