Аваков обговорив з главою Інтерполу впровадження методології «Socta»

Аваков обговорив з главою Інтерполу впровадження методології «Socta»

Фото
Укрінформ
Протягом 2017 року Національною поліцією України прийнято низку заходів щодо впровадження проекту «Socta» - системи збору, обробки та узагальнення інформації.

Про це, зокрема, йшлося під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та генерального секретаря Міжнародної організації кримінальної поліції Інтерпол Юргена Штока, інформує прес-служба МВС. 

З ініціативи консультативної місії ЄС (EUAM) створено міжвідомчу робочу групу, до складу якої увійшли представники Ради національної безпеки і оборони України, МВС України та компетентних підрозділів Національної поліції України. За результатами діяльності групи напрацьовано стратегію впровадження методології «Socta», обговорений порядок створення системи збору інформації, її обробки та узагальнення, з використанням сучасної аналітичної методології, а також методологічний посібник по «Socta» з урахуванням індикаторів, властивих Україні. 

Читайте також: Україна в десятці лідерів за інтенсивністю співпраці з Інтерполом — Аваков

«Для забезпечення ефективної роботи підрозділів кримінального аналізу необхідно створити єдиний інформаційний простір, а саме - автоматизоване робоче місце аналітика, яке дасть можливість доступу до баз даних Національної поліції, МВС, державних інформаційних реєстрів, даних Інтерполу і Європолу, GIS-систем, забезпечить можливість збору даних з відкритих джерел інформації. Також планується створення регіональних відділів при Головних управліннях Нацполіції України в областях, а саме в 4-х прикордонних областях України в рамках пілотного проекту», - сказав Аваков.

У МВС зазначили, що з цією метою ведеться пошук програмних продуктів, що надають можливість обробки і систематизації великих обсягів інформації з подальшою візуалізацією через уже існуючі програмні рішення. Також здійснюється розробка власного програмного забезпечення для збору, накопичення та структурування даних з використання раніше створених аналітичних продуктів.

Зустріч Авакова з головою Інтерполу / Фото: МВС

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-