У Франції зібрали майже 2 тисячі підписів під петицією з вимогою звільнити Сенцова

У Франції зібрали майже 2 тисячі підписів під петицією з вимогою звільнити Сенцова

Укрінформ
Петицію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, яка містить вимогу його негайного звільнення, можуть підписати всі охочі підтримати українського бранця.

Раніше петицію підписали представники французької та української інтелігенції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 «Сьогодні Мішель розраховує на вас. Мішель Єльчанінов потребує вашої допомоги з петицією «Vladimir Poutine: Il faut liberer d'urgence Oleg Sentsov». Michel і 1 710 участників цієї кампанії розраховують на вас сьогодні», - звернулись підписанти петиції та її ініціатор - філософ, головний редактор журналу “Philosophie magazine” Мішель Єльчанінов.

У документі звертаються до тих, хто «любить кіно, футбол і демократію ... або принаймні одне з трьох», та нагадують  футболістам, уболівальникам, глядачам, які збираються на ЧС-2018: «У Росії вільна преса - це не правило, а виняток. Корупція є скрізь. Судова система не є незалежною. Політична гра - це фікція, оскільки опозиційні партії переслідуються і не можуть брати участь у виборах. Цензура панує в культурній сфері. Офіційні опозиційні діячі, зокрема Борис Нємцов у лютому 2015 року, вбиті. Журналісти та неурядові організації перебувають під постійним тиском», - йдеться у документі.

Читайте також: У МЗС Франції обіцяють говорити на всіх рівнях про ув'язнених Кремлем українців

Підписанти вимагають звільнення Сенцова з в'язниці. «Напередодні, швидше за все, переобрання Володимира Путіна та великого футбольного чемпіонату настав час дати йому свободу», - вказано у петиції, яку може підписати кожен.

Як відомо, 20 листопада фестиваль «Вікенд на Сході» у Парижі, присвячений Україні, закінчився пізно ввечері дебатами за участю представників інтелігенції Франції та України про долю бранців Кремля. Мішель Єльчанінов брав участь у дебатах .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-