Ірина Геращенко вважає, що у силових структурах має бути більше жінок-офіцерів

Ірина Геращенко вважає, що у силових структурах має бути більше жінок-офіцерів

Укрінформ
Найбільшою мірою гендерні стереотипи присутні у силових структурах, і цю ситуацію потрібно змінювати. 

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко під час дискусійної панелі «Роль жінки в суспільно-політичному житті країни: погляд зсередини та погляд ззовні» першого Жіночого конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я вважаю, в нашій резолюції, яку ми ухвалимо завтра, має бути дуже висока стаття, присвячена подоланню гендерних стереотипів у силових структурах і збільшенню тих офіцерських посад, які мають бути відкриті для жінок», - наголосила перший віце-спікер.

За її словами, на посадах у Збройних силах України проходять службу за контрактом 23 тисячі 771 жінка-військовослужбовець, але на офіцерських посадах - лише 2916 жінок. «Ми маємо 43 жінки-полковника і жодної жінки-генерала. Ми хочемо, щоб до наступного Конгресу ми мали українську жінку-генерала, тим більше у нас зараз не кабінетні жінки-військові, вони на передовій», - наголосила перший заступник Голови ВР.

Читайте також: У Києві відкрився перший Український жіночий конгрес

Вона зауважила, що саме в силових структурах найбільше проблем, пов’язаних із сексизмом і подоланням гендерних стереотипів. 

«Ми дуже віримо в те, що разом з Верховним Головнокомандувачем нам вдасться подолати гендерні стереотипи в наших силових структурах», - зазначила Геращенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-