Гройсман хоче збільшити кількість жінок у Раді

Гройсман хоче збільшити кількість жінок у Раді

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман вважає необхідним збільшення представництва жінок у Верховній Раді.

Про це він сказав,  виступаючи з вітальним словом на відкритті  першого Українського Жіночого Конгресу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Структура українського парламенту щодо гендерної рівності дещо змінилася, але цього  абсолютно недостатньо», - наголосив Гройсман. При цьому він зазначив необхідність внесення зміни у виборче законодавство щодо гендерної питання.

Він підкреслив, що уряд почав запроваджувати правові інструменти досягнення гендерної рівності. Гройсман нагадав, що незабаром при Кабміні розпочне роботу спеціальний Офіс з гендерних питань. "Уже сьогодні, в ці дні завершується конкурс і відповідні люди вже будуть працювати в цій сфері", - сказав Гройсман.

Читайте також: У Києві відкрився перший Український жіночий конгрес

Як повідомлялося, 22-23 листопада в Києві відбудеться перший Український жіночий конгрес, організований за ініціативи міжфракційного депутатського об’єднання у Верховній Раді України «Рівні можливості».

Планується, що Конгрес створить постійно діючу публічну платформу, яка сформує порядок денний з ендерної політики для Верховної Ради України, уряду, приватного і громадського секторів та медіа-спільноти.

Фото Владислава Мусієнка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-