Шевченківський суд столиці відмовився розглядати позов НАЗК vs Соломатіна

Шевченківський суд столиці відмовився розглядати позов НАЗК vs Соломатіна

Укрінформ
Нацагентство з питань запобігання корупції вважає, що Шевченківський райсуд Києва знайшов формальний привід не прийняти до розгляду позовну заяву НАЗК до екс-співробітниці Ганни Соломатіної.

Про це повідомила прес-служба НАЗК у вівторок, 21 листопада.

"Шевченківський районний суд міста Києва ухвалою від 17 листопада 2017 року повернув позовну заяву Національного агентства про захист ділової репутації, подану до Ганни Соломатіної", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у НАЗК, при зверненні за захистом порушених прав Національне агентство керувалося частиною 1 статті 109 Цивільного процесуального кодексу України, за якою позови до фізичних осіб пред’являються, зокрема, за місцем проживання відповідача. 

У Нацагентстві поінформували, що відповідно до рішення Київської міської ради від 27 квітня 2001 року №280/1255 «Про межі нових адміністративних районів м. Києва...", вул. Паньківська, на якій проживає колишня співробітниця Національного агентства, належить до Шевченківського району Києва. Водночас на думку суду, відповідно до правил територіальної підсудності: «...відповідач ... проживає за адресою ..., що територіально відноситься до Голосіївського району м. Києва. ...За приписами п. 4 ч. 3 ст. 121 ЦПК України заява повертається у випадку, коли справа не підсудна цьому суду».  

"У такий спосіб Шевченківський районний суд м. Києва самоусунувся від розгляду цієї справи, визнавши себе некомпетентним. Національне агентство, утримуючись від подальших коментарів з цього приводу, заявляє про незмінність обраного курсу та рішучий намір надати Ганні Соломатіній можливість довести достовірність її тверджень у суді", - акцентували у НАЗК.

Читайте також: Екс-працівниці НАЗК після скандальних заяв виділили охорону

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада представниця департаменту фінансового контролю Національного агентства з питань запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Крім того Соломатіна заявила, що НАЗК не є самостійним органом, а повністю контролюється владою. 

У НАЗК заявили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в НАЗК.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити главу НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

15 листопада НАЗК направило до Шевченківського районного суду Києва позовну заяву до Соломатіної з вимогою спростувати поширену інформацію про фальсифікації перевірок електронних декларацій.

За даними НАЗК, Соломатіна не обіймає вказану посаду керівника департаменту з 31 жовтня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-