Закон про вихідний на католицьке Різдво вже на Банковій

Закон про вихідний на католицьке Різдво вже на Банковій

Укрінформ
Закон, яким в Україні 25 грудня визначається офіційним святковим днем і скасовується натомість вихідний 2 травня, направлено на підпис Президентові України.

Про це зазначається на сайті Верховної Ради.

"Закон "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України щодо святкових і неробочих днів" 21 листопада підписано Головою Верховної Ради... 21 листопада закон направлено на підпис Президенту", - зазначається на сайті.

Читайте також: Президент перейменував Високомобільні десантні війська

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада Верховна Рада ухвалила закон 5496 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» щодо святкових і неробочих днів». Цей закон визначає 25 грудня офіційним святковим днем в Україні. При цьому 2 травня як вихідний день в державі скасовується, щоб не збільшувати загальну кількість неробочих днів. Згідно з цим законом Україна відтепер святкуватиме лише 1 травня як вихідний, і називатиметься він Днем праці.

Ухвалюючи рішення про встановлення 25 грудня вихідним, Рада виходила з необхідності забезпечити права значної частини населення України на святкування Різдва Христового 25 грудня, того  дня, який відповідає їх релігійним та світоглядним переконанням, і долучити цей день до числа офіційних святкових днів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-