У Молдові відзначили День Свободи і Гідності

У Молдові відзначили День Свободи і Гідності

Фото
Укрінформ
У Культурно-інформаційному Центри при Посольстві України у Республіці Молдова відбувся захід, присвячений подвигу учасників Революції Гідності 2013-2014 років.

У заході взяли участь дипломати Посольства, керівники громадських організацій, гості, журналісти, передає власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

Голова української Громади Молдови Микола Олійник
Микола Олійник
Заступник Голови Спілки українців Придністров,я Леонід Ткачук
Леонід Ткачук

«Ще чотири роки тому ніхто уявити не міг, що в Україні розпочнеться війна… Сьогодні ми платимо високу ціну за свою незалежність і територіальну цілісність: більше 10 тисяч громадян загинули у цій війні, кілька десятків тисяч поранених, близько двох мільйонів осіб змушені залишити свої домівки у Криму та на Донбасі, сотні українців стали заручниками російських найманців, близько 200 тисяч захисників здобули гіркий досвід ведення війни і дістали статус учасників бойових дій», - відзначив у своєму виступі посол України у Молдові Іван Гнатишин.

Читайте також: Порошенко зустрівся з батьками Нігояна і нагородив учасників Революції Гідності

Дипломат також підкреслив, що українці мають пам'ятати минуле, робити належні висновки і не повторювати помилок історії. Він зазначив, що народ України прагне жити в демократичному суспільстві, обравши курс на європейську інтеграцію і зворотнього шляху не буде.

Посол України у Молдові Іван Гнатишин
Іван Гнатишин

Присутніх привітали також Голова Української громади Микола Олійник, заступник Голови Спілки українців Придністров,я Леонід Ткачук,  настоятель греко-католицького храму, отець Роман Поправка.

Присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні і загиблих у зоні АТО хвилиною мовчання.

Фото: Гурська Зінаїда

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-