Торгівля людьми: прикордонники запобігли спробі вивезти українку

Торгівля людьми: прикордонники запобігли спробі вивезти українку

Відео
Укрінформ
Правоохоронці припинили спробу торговців людьми вивезти за кордон з метою сексуальної експлуатації громадянку України.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"В пункті пропуску "Краковець", що на кордоні з Польщею, прикордонники спільно з співробітниками Управління боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Національної поліції запобігли вивозу за кордон з метою сексуальної експлуатації громадянки України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, оперативники ДПСУ отримали від поліції Черкаської області інформацію про те, що через пункт пропуску зловмисники планують незаконно вивезти за кордон імовірних жертв з метою використання їх у сфері надання інтимних послуг на території країн ЄС.

Читайте також: В ООН нарахували понад 40 млн людей, які потрапили до сучасного рабства

"Після прибуття до пункту пропуску автомобіля зловмисників і оформлення на виїзд з України водія – громадянина Німеччини 1988 року народження, а також потенційної жертви - 23-річної українки, жительки міста Черкаси, злочинця було затримано. Через декілька годин за місцем проживання у Черкасах поліцейські затримали і вербувальницю", - зазначають у ДПСУ.

Дії іноземця кваліфіковано за частиною 1 статті 149 Кримінального кодексу України "Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-