Керівники держави привітали аграріїв із професійним святом

Керівники держави привітали аграріїв із професійним святом

Укрінформ
Президент Петро Порошенко привітав працівників сільського господарства з професійним святом.

Про це повідомляє сайт Глави держави. 

“Багатство України не тільки в ресурсному, але й в кадровому потенціалі. Саме від ваших знань та фаховості залежить ефективність функціонування аграрного сектору економіки та продовольча безпека держави”, - наголосив Президент у своєму привітанні.

Порошенко висловив переконання, що повсякденна наполеглива праця та впровадження передових технологій й перспективних напрямів виробництва, оновлення технологічної бази і розширення асортименту якісної продукції, забезпечать сталий економічний розвиток України.

Глава держави побажав працівникам сільського господарства міцного здоров'я, миру, злагоди, невичерпних життєвих сил і нових здобутків.

Водночас Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у своєму привітанні аграріям висловив переконання, що аграрна галузь України має стрімкі перспективи для подальшого розвитку, інформує Урядовий портал

“Сьогодні ми маємо право сказати, що українська аграрна галузь є флагманом нашої економіки. Агропромисловий комплекс забезпечує близько 14 відсотків обсягу валового внутрішнього продукту України і близько третини надходжень до державного бюджету”, - наголосив Гройсман. 

За його словами, на підприємствах із переробки сільськогосподарської сировини, харчової промисловості, заготівельних, водогосподарських та обслуговуючих організацій працевлаштовані сотні тисяч громадян, які своєю щоденною працею забезпечують споживачів якісною та конкурентоспроможною продукцією. 

“Наша аграрна сировина та товари з кожним роком завойовують нові ринки, що дає поштовх для нарощування експортного потенціалу країни”, - відзначив Прем'єр.

Гройсман також наголосив, що для посилення стрімкого розвитку агропромислового комплексу уряд пішов на безпрецедентні кроки. “У проекті закону України “Про Державний бюджет України на 2018 рік” державні програми будуть зорієнтовані на галузі, які найбільше потребують підтримки та здатні забезпечити довготривалий позитивний ефект для економіки та соціальної сфери, і сільське господарство є ключовим пріоритетом”, - зазначив він.

За його словами, уряд усвідомлює, що аграрна галузь потребує також здійснення супровідних реформ, які посилять її ефективність. “Ідеться про запровадження нових механізмів агрострахування, дієвих програм із розвитку сільських територій. А головне – щоб правом розпоряджатися земельними ресурсами мали територіальні громади, а не чиновники. Завдяки реалізації цих кроків і засвоєнню передового світового досвіду та інноваційним підходам українські аграрні підприємства створять ще більшу конкуренцію закордонним компаніям, а наша продукція все більше користуватиметься попитом у світового споживача”, - заявив Гройсман.

З Днем працівників сільського господарства привітав аграріїв також Голова Верховної Ради Андрій Парубій, побажавши їм щедрих врожаїв, повідомляє сайт українського парламенту. 

"Щиро вітаю всіх аграріїв із професійним святом – Днем працівників сільського господарства України. Завдяки вашому багаторічному досвіду, життєвій мудрості, дотриманню традицій, самовідданості та наполегливості щоденно примножується добробут українців", - йдеться у привітанні Голови ВР.

Читайте також: Аграрний сектор дає понад 40% валютної виручки - Гройсман

Спікер парламенту висловив переконання, що аграрії не зупиняться на досягнутому й надалі дбатимуть про розквіт українського села та зміцнення лідируючих позицій аграрної галузі країни.

Парубій також побажав усім аграріям щедрих врожаїв. "Гарної вам погоди і щедрих врожаїв!", - зазначається у привітанні Голови ВР.

Як повідомлялося, День працівників сільського господарства відзначається щороку в третю неділю листопада. Свято встановлено згідно з Указом Президента України від 7 жовтня 1993 року №428/93.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-