Адвокат Януковича готує позов до Верховного Суду

Адвокат Януковича готує позов до Верховного Суду

Відео
Укрінформ
Апеляційний суд Києва залишив без задоволення скаргу адвоката екс-президента України Віктора Януковича Віталія Сердюка.

Захисник Януковича клопотав, аби змінили територіальну підсудність кримінального провадження, повідомляє "5 канал".

"Захисники президента-втікача хотіли, щоби справу вів не Печерський, а Шевченківський суд столиці. Бо, мовляв, злочини, які закидають Януковичу, відбувалися і в Шевченківському районі також, до того ж, судді Печерського суду начебто необ'єктивні. Але такі аргументи не спрацювали", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Справа про конституційний переворот: Януковича кличуть до ГПУ для слідчих дій

Адвокат Януковича пообіцяв звернутися зі скаргою до Верховного суду.

"Ми маємо право звернутися також і до касаційної інстанції з питанням змінити підсудність, що захист і зробить найближчим часом. За результатами того, що я почув, прийнято рішення звернутися з аналогічною заявою до новоствореного Верховного суду", – заявив він.

Втім, як зазначив прокурор ГПУ Яніс Сімонов: "Повідомляю вам, що це рішення, прийняте зараз Апеляційним судом, відповідно до чинного Кримінально-процесуального законодавства не оскаржується. Вважаємо, що це клопотання було направлене тільки на затягування часу".

Нагадаємо, йдеться про вбивства людей на вулиці Інститутській 18-20 лютого 2014-го року. Януковичу закидають організацію цих злочинів. Нині Печерський райсуд Києва має вирішити, чи можна, щоб досудове розслідування проти президента-втікача було заочним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-