За більшістю

За більшістю "телефонних терористів" стоять російські спецслужби - СБУ

Укрінформ
СБУ протягом останнього часу викрила низку розроблених російськими спецслужбами спецоперацій, унаслідок яких різко зріс «телефонний тероризм».

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

«Правоохоронці встановили, що зловмисники, використовуючи спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, організували маршрутизацію міжнародного трафіку поза центрами комутації. За допомогою ІР-телефонії вони маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови з підміною оригінального номера абонента. Саме таким чином з території країни-агресора, тимчасово окупованих та анексованих територій України надходили неправдиві телефонні повідомлення про мінування об'єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей у різних регіонах України», - йдеться у повідомленні. 

Читайте також: У "мінуванні" миколаївської міськради запідозрили відстороненого міського голову

Як зазначають в СБУ, тільки за останній тиждень зафіксовано 28 таких повідомлень, що свідчить про продовження російськими спецслужбами тактики залякування населення України у рамках гібридної війни, спрямованої, зокрема, на штучне загострення соціально-політичної ситуації в державі.

За даними спецслужби, лише у Києві протягом року оперативники встановили 33 особи, які систематично здійснювали неправдиві повідомлення про мінування.

СБУ нагадує, що дії «телефонних терористів» кваліфікуються згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від двох до шести років. За повторний такий дзвінок зловмисника може бути засуджено до позбавлення волі терміном від чотирьох до восьми років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-