У Сенцова в колонії РФ почались проблеми із серцем - адвокат

У Сенцова в колонії РФ почались проблеми із серцем - адвокат

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер, політв’язень Кремля Олег Сенцов, перебуваючи у колоніях РФ, сильно схуд, погано харчувався. Також у нього почалися проблеми із серцем.

Про це у коментарі Громадське.Крим розповів адвокат Сенцова Дмитро Дінзе.

"За два з половиною місяці в нього загострився ревматизм. Він там у холоді знаходився, холодні камери, холодні автозаки, поїзд, в якому він їхав, без опалення. Йому виписали мазь зігріваючу. Ще в нього почались проблеми із серцем. Лікар запросив його картки дитячі. Я думаю, що найближчим часом ми ці картки знайдемо, направимо до колонії, і Олегу буде призначено лікування", - сказав адвокат.

За словами Дінзе, наразі Сенцов перебуває у колонії "Білий ведмідь" в Ямало-Ненецькому автономному окрузі. До нього там не застосовують жодних утисків та катувань.

"До Олега там шанобливе ставлення, ніхто його не утискає. Раніше там були жорстокі умови, були і побиття, і не дуже хороші умови утримання. В даний час, коли керівництво колонії змінилося, умови хороші. Наскільки це можливо. Вони дотримуються законності, дотримуються правил внутрішнього розпорядку. Як в армії, все строго за статутом. З огляду на це і дисципліна залізна", - додав адвокат.

Читайте також: Адвокат сказав, чому Сенцова запроторили до ШІЗО

Нагадаємо, у серпні 2015 року суд у РФ визнав Олега Сенцова і Олександра Кольченка винними у створенні у Криму терористичної організації, скоєнні двох терактів і підготовці ще одного, а також у спробі придбання вибухових пристроїв і незаконному зберіганні зброї.

Сенцова засудили до 20 років колонії, Кольченка до 10 років позбавлення волі.

Сенцова доставили у колонію на російському Ямалі у середині жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-