Петренко: підвищення пенсій не скасовує субсидії

Петренко: підвищення пенсій не скасовує субсидії

Відео
Укрінформ
Пенсіонерів, яким підвищили пенсії згідно з законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо підвищення пенсій", не позбавлять права на отримання субсидії.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко у Facebook.

"Хочу розвіяти міф, що після збільшення урядом України пенсій для 9 мільйонів пенсіонерів дані громадяни будуть позбавлені права на субсидію. Це повністю не відповідає дійсності. На рівні закону визначена чітка норма, що навіть ті громадяни, які після збільшення своїх доходів повинні перерахувати розмір субсидій, в цьому опалювальному сезоні на них не розповсюджується дана норма і відповідний перерахунок розміру субсидій почнеться з наступного року після закінчення опалювального сезону", -  зазначив Петренко.

Він наголосив, що особа може бути позбавлена права на субсидію у випадках, чітко визначених законом, а саме: якщо особа надала недостовірну інформацію, якщо у відповідному будинку чи квартирі змінилася кількість осіб, які в ньому проживають чи зареєстровані, і коли особа самостійно подала заяву про припинення нарахування їй субсидії.

Основне, наголосив Петренко, щоб інформація, яку особа надає в документах на оформлення субсидії,  відповідала дійсності.

У разі додаткових запитань щодо отримання та нарахування субсидії, як зазначив міністр юстиції, можна звернутися в центри безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції України.

Читайте також: У Мінсоцполітики заявили про 1,1 мільярда компенсації користувачам субсидій

Петренко наголосив, що пенсіонери, інваліди, учасники АТО і учасники війни, а також одинокі матері та неповнолітні діти  мають право на безкоштовну правову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-