У польському Каліші можуть відновити могили воїнів УНР

У польському Каліші можуть відновити могили воїнів УНР

Фото
Укрінформ
Українські дипломати та представники української громади в Польщі обговорили з владою міста Каліш (захід Польщі) питання реконструкції та облаштування могил воїнів УНР, які поховані цьому місті. 

Про це інформує у Фейсбуці Посольство України в РП. 

“Ми мали також честь зустрітися з мером міста Каліш паном Гжегожем Сапінським. Обговорили питання співпраці в реконструкції і облаштуванні могил воїнів УНР. Для України - це святі місця пам'яті борців за Українську державу, для Польщі - це місця поховання вірних союзників, які пліч-о-пліч з Військом Польським зупинили більшовицьку навалу у 1920 році і тим самим зробили значний вклад в утвердження незалежної Польської держави”, - йдеться у повідомленні посольства.

Підкреслюється, що збереження в належному вигляді місць пам'яті воїнів УНР на території Польщі та гідне їх спільне вшанування на державному і суспільному рівнях є не лише християнським і морально-патріотичним обов'язком, але й важливим кроком в процесі дальшого зближення наших держав і народів.

Читайте також: У Варшаві українці вшанували пам'ять воїнів УНР

У Каліші після польсько-більшовицької війни 1918-1920 років було інтерновано в таборах і проживало в українській станиці кілька тисяч воїнів УНР. Саме сюди на зустріч з українцями 15 травня 1921 року прибув маршалок Юзеф Пілсудський і сказав українським воїнам відомі слова: “Я Вас перепрошую, панове. Я Вас перепрошую”.

У Польському місті Каліш планують відновити могили вояків УНР

Фото: Посольство України в Польщі, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-