Скандал із НАЗК: агентство відкидає звинувачення екс-працівниці й готує позов

Скандал із НАЗК: агентство відкидає звинувачення екс-працівниці й готує позов

Укрінформ
У Національному агентстві з питань запобігання корупції заявляють про недостовірність інформації, оприлюдненої екс-керівником департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Ганною Соломатіною на брифінгу у вівторок.

Про це йдеться у заяві НАЗК.

"У зв’язку з цим Національне агентство найближчим часом направить до суду позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої сьогодні, 14 листопада 2017 року, недостовірної інформації. Позовна заява буде подана до суду відповідного району м. Києва за місцем реєстрації відповідача", - йдеться у заяві.

У НАЗК наголосили, що поширена екс-чиновницею інформація, яка не містить "конкретних фактів", є особистою атакою на Корчак, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні.

"В рамках відкритого Національним антикорупційним бюро України кримінального провадження за матеріалами колишнього керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя Національне агентство готове до співпраці та зацікавлене в отриманні об’єктивного та неупередженого результату. У зв’язку з великим суспільним інтересом до спільної роботи антикорупційних органів Національне агентство звертається до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для забезпечення належного процесуального керівництва", - йдеться у заяві.

Читайте також: Transparency вимагає відсторонити Корчак на час розслідування

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада колишній керівник департаменту фінансового контролю Національного агентства з запобігання корупції Ганна Соломатіна звинуватила голову НАЗК Наталію Корчак у фальсифікації перевірок електронних декларацій. Відповідні документи були надані Національному антикорупційному бюро України.

Згодом стало відомо, що детективи НАБУ проводять розслідування за фактами можливої корупції в Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Transparency International Україна закликала уряд відсторонити голову НАЗК Наталію Корчак від виконання обов'язків на час розслідування щодо зловживання нею службовим становищем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-